Tuesday, 19 May 2009

Hari Lahir...

Alhamdulillah...segala puji bagi yang Maha Esa....
Segala kesyukuran dipanjatkan kepada yang menjadikan manusia pada kali pertama...
Hari ini...(20.05.2009)
Genaplah umur sy 21 tahun....Kali ini...sy sambut di bumi India..
Terima kasih kepada kawan2 yang mengingati hari tua sy ini...
Thanks to Linda dan Mcna..housemates yang bersusah payah meraikan hari ini bersama kwn2 yg lain..
Thanks juga diucapkan kepada Kak Nik, Wahida, Zahidah, Kak Sarah, Hila, Emy, Atikah, Kak Li, Mcna dan Linda atas hadiah yang kalian beri.Alhamdulillah...
Pesan emak....
" Happy Birthday...umur ko da tmbah lagi, apa maknanya? Ko patut lebih matang, berusia, dewasa dari segi pemikiran, perwatakan, keputusan, tindakan dan lain-lain.Kami ibu bapa, rasa dah puas bagi ajaran, bagi hadiah. Rasa macam dah takde benda @ perkara nak bagi. Sbb yg kami bagi selama ini dah cukup nak bagi kehidupan, maksudnya kalau kami mati ko tak susah pun malah boleh bagi kehidupan pada manusia lain pun, maksudnya kami dah bagi lebih. kalau ko tak tahu, tak faham and tak perasan, jawabnya malang la nasib kami sbb lupa nak ajar ko erti perihatin dan berperasaan. So, dalam usia ko yg makin naik ni, kami tetap tak lupa wish u a happy birthday.Kami sentiasa doakan ko bahgia, gembira, murah rezeki, berjaya dan taat pada Allah.Semoga, kami mati tinggalkan anak2 yg soleh/ah."

Panjang mesej mak kali ni.
Kemudian...sy jwb...
" Thanks mak..tahniah sbb lahirkan akak...thanks jugak sbb bagi kehidupan kat akak..."
Mak reply...
"tahniah sbb lahirkan ko?atas sbb kebaikan ape ek?Perasan!!!"
sy jwb pula,
"Hahahaha....akak gurau je...!"
tu la sy...suka buat mcm tu...mmg selalu mak bagi perkataan "perasan" tu...terima je la...anak sape pulak kn?anak mak...

tula...
masa kecik-kecik...
dapat adiah kasut sekolah...bear..mainan..selalu jeles dgn Nina..(Hari jadi nina 18.05.1989)..so ktorg smbut arijadi pd 19 hb selalunya...selalu nak hadiah yg mk kasi kat nina..berebut adiah pulak dah...hehe
Bila dah besar..
dapat adiah sejadah...tudung...
bila da besar sikit lagi...
dapat adiah mandat dan nasihat....

makin meningkat usia..
hadiah yang diterima makin berharga....
Terima kasih mak, abah....
terima kasih semua...
terima kasih tuhan....
sy dah makin tua...tak tahu berapa lama lagi nafas boleh sy hela di bumi ini...
semoga...umur sy dipanjangkan Allah agar sy dpt melalui semua pengalaman hidup yang orang lain dah lalui...maksudnya...ke alam pekerjaan, alam rumah tangga, alam keluarga, alam tua....haha..InsyaAllah...
Mak kata...malah ko boleh bagi kehidupan pada orang lain...?
hhmmm....ni ada 2 maksud ni sy rasa....haha...
1. mungkin mk mrujuk pada kerjaya sy nnt InsyaAllah sbg seorg doktor yang merawat penyakit dan membantu mencari jalan untuk menyembuhkan sakit pesakit.(Atleast diorg tak mati awal,walaupun tuhan yang menentukan sebenarnya)
2. mungkin...haha....hmm...bagi kehidupan pada orang lain....haha...mk nk cucu ke???
haha...ni kena tggu dulu...baru 21 tahun ni..xde org yg nk lagi..haha...tp..insyaAllah..mak sabar la ye mak?kui kui....

7 comments:

haruhi said...

mimi...selamat hari jadi!!!
sorry lmbt ckit...
semoga chat n murah rezeki!!!
jgn malas2 belajar tau...hihi~

Siti Nur Syamimi Mohamad Asaad said...

Dian....thanks ye...
xpe2...mi tak kesah pun...hehe
ye...sy dah tak malas dah...
awk pun..jgn asik jln je...hehe..
tggu la mi dtg sane..jln sekali..hehe

nur akmal said...

sweetnya kawan2 kak mimi...
kema tak bg pon hadiah...
anggap jer daun kunyit dan buku tajwid hadiah buat kak mimi...
huhuhu...
hepi belated besday kak mimi. thnks sbb sudi kngsi ilmu dgn kami...

Siti Nur Syamimi Mohamad Asaad said...

hahaha....xpe2...xkesah pun...
da besar...adiah tak penting..kn kn...
ok2...tu pun da lebih pada cukup da...
da lame tau mgidam nak msk guna daun kunyit tu?dari tahun lps lg...hehe...
owh..ur welcome...same2 kita kongsi ilmu apa yang ada ye dik?
semoga kita saling mngingatkn n saling menguatkan...
ape yg penting?? ...kerjasama!!! =P

nur akmal said...

huhuhu... mmg itu paling penting!!!~

Anonymous said...

mimie comel,,slmat hari lahir [lambatnya kaklin wish]!.bestnya klu dpt anak baik cam mimie:)
moga lebih matang dan bahagia dgn bertambahnya umur [tapi awet muda tu haruslah]

;)

Siti Nur Syamimi Mohamad Asaad said...

wah~ kak lin suke kate sy comel...malu la sy...hehehe...
thanks kak lin...xpe..lmbt pun xpe...
ye....MATANG...insyaAllah...

Post a Comment