Tuesday, 30 December 2008

Warkah Puteri Tasbih

Alhamdulillah hi rabbil alameen...wassolatu wassalamu 'ala rasulillah..



Segala puji bagi Mu tuhan...Dengan limpah rahmat dan izin dariNya.

Dapat juga buat blog ni...dah lame nk wat blog sendiri sebenarnya.Sebelum ni pun dah ade blog kat friendster..Tapi lambat sangat.Kadang-kadang bila nak menulis, selalu tak jadi sbb mood nak menulis tu dah hilang disebabkan lambatnya proses nak masukkan entry tu.

Takpelah..wujud jugak " Warkah Puteri Tasbih " ni.

Semoga site ni boleh menjadi tempat meluahkan ape yang payah untuk diluahkan kpd org lain..Sbb kdg2...penulisan merupakan medium paling baik untuk kita bercerita.

Hmm...suka tajuk ni.."Warkah Puteri Tasbih "..

Mula-mula tak tahu nak wat tajuk ape..last2 terfikir plak yang ni..





Warkah, ya...inilah warkah..bahan bertulis yang ditulis untuk dibaca oleh orang lain.bezanya,warkah ini tidak dihantar melalui pak cik posmen.Sebaliknya dipost melalui laman komunikasi maya untuk bacaan orang lain.Sebagai satu wasilah untuk berkongsi isi hati , pengalaman dan dapat dijadikan ikhtibar untuk pembaca juga diri sendiri.









Puteri , hmm...am i a princess?




hehe...insyaAllah...saya bercita-cita untuk menjadi ketua segala bidadari di syurga.Saya mahu menjadi puteri mereka.Boleh kan ya Allah?Tunjukkan aku jalan ye yaAllah?Bukankah aku hamba yang Engkau sayang?Sbb aku sayang Pada Engkau juga Ya Allah..Betul..Tak tipu..Sungguh!Sbb tu aku ckp...aku tak dapat hidup tanpa Mu.Luruskan jalanku Ya Allah..









Tasbih, bukankah tasbih sinonim dengan zikir?Ya biji tasbih yang saya ada berwarna putih..




Macam mutiara..macam permata.cuma tak berkilau.Tapi siapa yang dapat melihat di sebalik biji tasbih yang tak berkilau?Siapa yang pandai-pandai dapat membaca nilai atau harga biji tasbih yang tak berkilau di pandangan mata kasar?Siapa tahu di dalam nya?




Kadang-kadang,tasbih yang lusuh,tasbih yang lunyai, tasbih yang pudar itu yang paling disayangi.hhm...Kenapa ya?




Kerna tasbih yang tidak berkilau itulah yag menjadi saksi untuk ahli zikir di akhirat kelak.Biji Tasbih yang dikatakan tidak berkilau itulah yang menjadi teman si perindu ilahi robb.




Selain itu, tasbih juga melambangkan perhambaan pada tuhan.Sbb..puteri adalah hamba tuhan..puteri mahu ingat selalu pada tuhan..Zikir puteri bersaksikan tasbih.Semoga Impian terlaksana..Puteri bidadari syurga yang bertiketkan zikir dengan tasbih sebagai saksi.Besar cita-cita puteri tasbih....

4 comments:

Anonymous said...

salam singgah adik mimie.lps ni b0lehlah selalu kaklin melintas kat sini;)

Siti Nur Syamimi Mohamad Asaad said...

Thanks kak linn..
Mi baru je creat blog ni..mtk tunjk ajar ye sifu?

diriku said...

bestnyer org tu naik unta!!!
aku pon nak naek..hikhik

Siti Nur Syamimi Mohamad Asaad said...

hehehe..
meh dtg india..
kt sini byk unta..
kt jepun xde..sian org jepun...hehehehe...

Post a Comment